Project Description

Kwik-Klik installed a heavy duty Clip to Scaffold hoarding which remained in place during the 5-year construction programme of The Shard in London.

The vast site perimeter hoarding and vehicular gates are made from Clip to Scaffold panels with heavy duty vertical steel supports concreted into the ground on the workside.

Bespoke graphics were added to maintain a prestige appearance.

Kwik-Klik also installed Welfare facilities on several floors within the frame of the building, providing construction workers with temporary offices, canteens, changing rooms and WCs. These were were dismantled and relocated on higher floors as the building progressed upwards.

Systems used

K-K Clip to Scaffold
Heavy duty perimeter hoarding

K-K Welfare
Temporary re-locatable welfare facilities